sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Nopean shakin Suomen mestari on Jan Ristoja ja SSL:n uusi puheenjohtaja Juha Sundelin

Vas-> pronssimitalisti Jeff Sarwer, SSL:n uusi voimakaksikko Juha
Sundelin ja Lauri Kangas sekä seitsemännessä (!) tie-breakissa
hopealle taipunut Mauri Lehtosaari. Voittaja Jan Ristoja oikealla.

Valokuva: Toivo Pudas

Nopean shakin SM ratkaistiin lauantaina Shakkiareenalla. 18 osallistujan joukossa oli 3 FIDE-mestaria ja rohkeasti myös edustajat ikäluokista U 12 ja U 14.

Ainoina 7 kierrosta tappioitta selvittäneet FM Jan Ristoja (G) ja Mauri Lehtosaari (KymS) päätyivät uusintaan mestaruudesta. Neljän 10' + 5 ''/s ja kahden 5' + 3´´ pelin jälkeen oltiin edelleen tasatilanteessa.

Arvonnan ennen armageddonia voitti Lehtosaari valiten mustat nappulat, 4 minuuttia ja tasapelitapauksessa voiton. Ristoja valkeilla ja 5 minuutilla kasvatti aikaeron luomaa painetta taitavasti ja voitti lähes 10 tunnin urakoinnin jälkeen Suomen mestaruuden.kotiyleisön riemuksi.
Kisan sujuvasta läpiviennistä huolehtivat FA Jussi Salminen ja kilpailunjohtaja Lauri Kangas apunaan Seppo Karasmäki, Toivo Pudas ja Kimmo Telenius.


Tulokset

Kisan kaikki LIVE-linkit

Valokuvia  (Toivo Pudas)SSL:n kerhojen syyskokouksessa sunnuntaina 

Helsingin Shakkiliitto menetti puheenjohtajan, kun Juha Sundelin valittiin äänestyksen jälkeen selvin numeroin Suomen Shakkiliiton uudeksi puheenjohtajaksi. SSL:n varapuheenjohtajana v. 2016-17 toimii Lauri Kangas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti